fbpx

Veelgestelde vragen

U wilt natuurlijk onbezorgd de weg op, daarom hebben wij de veel gestelde vragen beantwoord. Mocht uw vraag  hier niet tussen zitten, neem dan contact op met één van onze vestigingen of maak gebruik van het algemeen contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Zaken omtrent het Coronavirus

Zijn jullie geopend?

Onze vestigingen blijven open, maar de gezondheid van onze medewerkers en klanten zijn nu onze primaire focus. Hiervoor hebben wij de volgende richtlijnen:

 • Het tijdelijk niet meer schudden van handen.
 • Het houden van minimaal 1,5 meter afstand als wij met u in gesprek zijn.
 • Het strikt opvolgen van alle protocollen omtrent handen wassen.
 • Het gebruik van extra zeep, desinfecterende middelen en papieren doeken voor eenmalig gebruik.
 • Medewerkers met (milde) klachten mogen niet werken.
 • Het uitvoeren van extra schoonmaakrondes in de high-touch-gebieden.
 • Het niet meer aannemen van contant geld. Wij willen u vragen te betalen met uw pinpas.
 • Hoest u of bent u verkouden? Dan verzoeken wij u om op een andere manier in contact met ons te komen. U kunt bijvoorbeeld denken aan videogesprek, telefonisch gesprek of via de chat of e-mail.

Wij kunnen ons voorstellen dat bovenstaande afstandelijk overkomt, zo bedoelen wij het niet. Het is voor uw en onze veiligheid. We gaan hier zeer serieus mee om en gaan ervan uit dat ook u deze maatregelen in acht neemt.

Wat kunnen jullie voor mij betekenen in deze situatie?

Met iedereen die nu niet makkelijk naar hun werk kan willen wij graag meedenken. Wij zijn bereid om tegen extra scherpe condities mobiliteit te leveren, zodat u nog steeds flexibel blijft.

Wij geven 10% korting wanneer u een NS-businesskaart of vergelijkbaar kunt voorleggen. U huurt dan al een auto vanaf € 17,50 per dag.

Onze collega’s zitten voor u klaar op de vestigingen om u te adviseren en te voorzien van een schone en veilige auto.

Hoe zit het met de hygiëne van de huurauto's?

Om zowel uw gezondheid als die van ons te waarborgen worden onze auto’s extra gereinigd bij uitgifte en inname.

Hoest u, bent u verkouden of wilt u liever niet naar een va onze winkels komen?

Dan verzoeken wij u om op een andere manier in contact met ons te komen. U kunt bijvoorbeeld denken aan videogesprek, telefonisch gesprek of via de chat of e-mail. Onze medewerkers staan u graag te woord om een passende oplossing met u te bedenken.

Auto reserveren

Vanaf welke leeftijd kan ik een auto huren?

Er geldt geen minimale leeftijd eis voor het huren van een auto. Wanneer u <21 jaar of korter dan 1 jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs, geldt er wel een verhoging van het eigen risico met € 150,-. Wel kunnen er aanvullende eisen worden gesteld voor de autohuur of geldt er een autoklasse beperking.

Krijg ik altijd een auto in de klasse die ik gereserveerd heb?

Ja, u krijgt altijd minimaal de klasse die u gereserveerd heeft. De aanvraag op deze website is nog geen reservering. Uw aanvraag zal eerst worden bevestigd door een medewerker van Bochane Autoverhuur. Is uw auto niet beschikbaar na de bevestiging? Dan kan het zijn dat u een gratis upgrade krijgt.

Kan ik een bepaald merk/type auto reserveren?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wel een autoklasse; U kunt bij het reserveren wel een voorkeur aangeven. Bij het reserveren kunt u alleen de gewenste autoklasse aangeven.

Kan ik een auto huren met onbeperkte kilometers?

Alleen bij acties (waar vermeld) vanaf 7 dagen of langer gelden onbeperkte kilometers. Dit geldt voor maximaal 3 weken autohuur.

Kan ik online een offerte krijgen voordat ik reserveer?

Ja, dat is mogelijk.

Tarieven

Wat wordt er bedoeld met een dagtarief?

Een huurdag met een periode van 24 uur.

Bij een dagtarief zijn 100 kilometers inbegrepen. Hierboven betaalt u een toeslag per kilometer afhankelijk van de autoklasse.

Vanaf wanneer loopt een dagdeeltarief?

Een auto huren voor een dagdeel kan alleen korter dan 24 uur van te voren gereserveerd worden. Een dagdeel geldt bij ons van: 8:00 – 12:30, van 13:00 – 17:00 en van 17:30 – 8:00 (volgende dag). Dit is op basis van beschikbaarheid.

Betreft het dagtarief een all-inn tarief of zijn er aanvullende kosten?

Het dagtarief betreft alleen de huur van de auto. De brandstofkosten komen nog voor uw rekening en eventueel het verzekeringspakket (voor het verlagen van het eigen risico) à € 9,95 per dag, indien u hiervan gebruik wenst te maken. Mocht u meer km’s rijden dan het aantal vrije kilometers, dan komen hier eveneens extra kosten bij.

Mag iemand anders ook in de auto rijden?

Het is mogelijk om een extra bestuurder op een huurovereenkomst af te sluiten. De extra kosten hiervoor bedragen € 5,-  per bestuurder per dag.

Betalen

Hoe vindt de betaling plaats?

De betaling vindt plaats middels PIN of creditcard. Hierbij wordt het huurbedrag vooruit betaald + een borg, welke afhankelijk is van de gehuurde klasse en het wel of niet verlagen van het eigen risico.

Kan ik contant betalen?

Nee, wij accepteren geen contante betalingen.

Moet ik een borg betalen en hoe hoog is dit bedrag?

Ja, de borg bedraagt minimaal € 1.000,- en moet betaald worden naast het huurbedrag. Indien u ervoor kiest het eigen risico te verlagen betaald u voor de klasse AAB3 t/m M6D3 een borg van € 250,- en voor bestelauto’s, personenbussen en klasse M6B3A t/m M7D3 een borg van € 350,-.

Hoe krijg ik mijn borg terug?

Indien u de borg middels PIN voldoet storten wij het restantbedrag z.s.m. terug op uw rekening; indien u middels een creditcard de borg heeft voldaan is dit bedrag middels een autorisatie gereserveerd op uw creditcard. Deze autorisatie verloopt automatisch na een periode vastgesteld door uw bank. Contante verrekening is niet mogelijk.

Gewoonlijk wordt binnen 4 werkdagen de opdracht voor het terugstorten verstrekt aan de bank. Afhankelijk van de bank wanneer u dit dan teruggestort ziet op uw rekening (gemiddeld 2 werkdagen). Dit kan door o.a. feestdagen variëren.

Ophalen

Wat moet ik meenemen bij het ophalen van de auto?

U dient mee te brengen:

 • een geldig rijbewijs en paspoort/ID-kaart
 • Pinpas en/of creditcard. De betaling moet geschieden middels PIN of creditcard welke op dezelfde naam staat als de huurder.
 • een rekeningafschrift, belasting document of loonstrook, ter adresverificatie.

Vanaf hoelaat kan ik de auto ophalen?

Bekijk onze actuele openingstijden op de vestigingen pagina.

Terugbrengen

Kan de auto op een andere vestiging teruggebracht worden dan waar hij is opgehaald?

In overleg kan de auto kosteloos bij een andere vestiging ingeleverd worden.

Moet de auto afgetankt worden ingeleverd?

Ja, de auto is altijd volgetankt bij het ophalen, en moet volgetankt retour. Indien de auto niet volgetankt wordt ingeleverd, tanken wij de auto voor u af. Wij berekenen dan € 6,05 aftankkosten en een extra opslag op de door ons getankte brandstof.

Kan ik de auto terugbrengen na sluitingstijd?

In Veenendaal, Arnhem, Arnhem Zuid (Elst), Utrecht, Zeist en Boxmeer maken wij gebruik van een sleutelkluis. Hier geldt deze mogelijkheid dus wel. Op alle andere vestigingen geldt inleveren tijdens kantooruren.

Verzekeringen & Schade

Is de auto all-risk verzekerd?

Ja, de auto is all-risk verzekerd.

Zit er een ongevallenverzekering inzittenden bij?

Een ongevallenverzekering inzittenden kunt u extra afsluiten d.m.v. het verzekeringspakket. Hierbij is de ongevallenverzekering inzittenden inbegrepen.

Hoe moet ik handelen bij pech & schade?

U dient tijdens kantooruren zo snel mogelijk contact op te nemen met Bochane Autoverhuur om pech en/of schade te melden.

Voor buiten kantooruren ligt er een instructiekaart in de auto van onze alarmcentrale. In geval van schade dient u altijd een schadeformulier in te vullen en wanneer nodig de politie in te schakelen. In het documenten mapje dat aanwezig is in de huurauto vindt u een schadeformulier.

Heb ik recht op vervangend vervoer bij pech/schade?

Kosten voor vervangend vervoer (met name in het buitenland) zijn niet altijd inbegrepen, wilt u hier meer informatie over neem dan contact op met onze collega’s. (Tip: wij adviseren altijd een goede reisverzekering inclusief verkeersdekking)

Hoeveel bedraagt het eigen risico in geval van schade?

Het eigen risico in geval van schade bedraagt voor de klasse AAB3 t/m M6D3 € 750,-. Voor bestelauto’s, personenbussen en klasse M6B3A t/m M7D3 geldt een eigen risico van € 1.000,-.

Kan ik het eigen risico afkopen?

Nee, u kunt het eigen risico niet afkopen. Wij bieden u wel de mogelijkheid om voor € 9,95 per dag het eigen risico te verlagen. Voor de klasse AAB3 t/m M6D3 tot een bedrag van € 250,- en voor bestelauto’s, personenbussen en klasse M6B3A t/m M7D3 tot een bedrag van € 350,-.

Overig

Mag ik met de auto naar het buitenland?

Ja, als u met onze auto’s naar het buitenland toe wilt, dient u dit altijd bij het afhalen van de auto te melden.

Wanneer u pas na het afhalen van de auto beslist naar het buitenland te gaan, dan dient u dit ook altijd te melden.

Als u naar het buitenland gaat zonder dit te melden, kan het voorkomen dat u niet volledig verzekerd bent. Het is daarom in uw eigen belang dit wel te doen.

Op het moment van reserveren dient altijd aangegeven te worden welk land de huurder gaat bezoeken met de huurauto. De verhuurder staat garant voor WA + CASCO dekking en een deugdelijke 24/7 pechhulp in de onderstaande landen. Deze landen zijn verdeeld in landen met standaarddekking (A-landen) en landen waarvoor een extra verhuurtoeslag per dag van toepassing is (B-landen).

A-Landen: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Schotland, Spanje, Zweden, Zwitserland.
B-Landen: Slovenië, Kroatië, Polen, Slowakije, Tsjechië, Hongarije.

Mogen er huisdieren in de auto vervoerd worden?

Nee, dit is niet toegestaan. De schoonmaakkosten na het meenemen van een huisdier zijn minimaal € 150,-.

Mag ik roken in de auto?

Nee, in de huurauto’s mag niet worden gerookt (ook geen e-sigaret). Dit ook niet met het raam open. De boete voor roken in de huurauto is minimaal € 150,-.

Vestigingen & openingstijden

Bochane Autoverhuur Almere

Randstad 22, nummer 331316BR   Almerelelystad@bochaneautoverhuur.nl0320-265160Bekijk Almere

Bochane Autoverhuur Arnhem

Veldoven 36826TS   Arnhemarnhem@bochaneautoverhuur.nl026-3707037Bekijk Arnhem

Bochane Autoverhuur Boxmeer

Handelstraat 55831AV   Boxmeerboxmeer@bochaneautoverhuur.nl0485-760020Bekijk Boxmeer

Bochane Autoverhuur Doetinchem

Edisonstraat 337006RA   Doetinchemdoetinchem@bochaneautoverhuur.nl0314-229200Bekijk Doetinchem

Bochane Autoverhuur Ede

Galvanistraat 1116716AE   Edeveenendaal@bochaneautoverhuur.nl0318-511311Bekijk Ede

Bochane Autoverhuur Elst

Archimedesweg 36662PS   Elstarnhem@bochaneautoverhuur.nl026-3707037Bekijk Elst

Bochane Autoverhuur Lelystad

Artemisweg 558239DD   Lelystadlelystad@bochaneautoverhuur.nl0320-265160Bekijk Lelystad

Bochane Autoverhuur Maarn

Amersfoortseweg 183951 LB   Maarnveenendaal@bochaneautoverhuur.nl0318511311Bekijk Maarn

Bochane Autoverhuur Nijmegen

Winkelsteegseweg 1506534AR   Nijmegenboxmeer@bochaneautoverhuur.nl0485-760020Bekijk Nijmegen

Bochane Autoverhuur Utrecht

Franciscusdreef 453902HN   Utrechtutrecht@bochaneautoverhuur.nl030-2642000Bekijk Utrecht

Bochane Autoverhuur Veenendaal

Einsteinstraat 453902HN   Veenendaalveenendaal@bochaneautoverhuur.nl0318-511311Bekijk Veenendaal

Bochane Autoverhuur Wageningen

Industrieweg 156702 DR   Wageningenveenendaal@bochaneautoverhuur.nl0318511311Bekijk Wageningen

Bochane Autoverhuur Zeist

Odijkerweg 23709JH   Zeistveenendaal@bochaneautoverhuur.nl0318-511311Bekijk Zeist